Johan on! Pikavippi 18 vuotiaalle?

En oikein voi väittää hyvillä omillatunnoin enään tässä iässä että olisin kovin nuori, mutta jotenkin välillä sitä tuntuu niin oudosti siltä, että ajoittain sitä alkaa olla jo ihan vanha. Ja viimeisen kerta tuli tällä viikolla, kun jostain syystä kuulin että nuoret, siis ihan 18 vuotiaat ottavat nykyään pikavippejä.

Tälläiset sivustot tarjoavat pikavippejä 18 vuotaiille, ja ilmeisesti he niitä myös ottavat. Eikä tuo ole mitenkään ainoa esimerkki, vaan noita sivustoja on lukuisia. En oiekin tykkää syyttää yrityksiä siitä mitä ne tekevät, koska varmasti ne tekevät sitä vain koska kysyntää on. Jos 18v pojat ja tytöt ei noita vippejä haluaisi, niin ei niitä myös tolleen tarjottaisi ja mainostettaisi.

Kyseessä on se klassinen kysyntä ja tarjonta, tai sitten muna ja kana ongelma. Kumpi tuli ennen, kysyntä näille lainoille, vai niiden mainostaminen ja tarjonta? Todennäköisesti molemmat ovat kasvaneet samaan aikaan, ja tilanne on tämä.

18 vuotiaiden pikavipit

Kun itse olin 18v, nii en kyllä koskaan kuullut kenenkään kavereistani ottaneen pikavippiä, eikä niistä silleen edes puhuttu. Mietin vaan, että onko nykynuoret ( ei helvetti, käytän tota termiä) jotenkin niin malttamattomia, että ne mielummin ottaa lainaa kuin käy töissä tai säästää tai jotain. Kun vähän mietin joskus, miten toi vaikuttaa että noi ei oo koskaan paikoillaan tai jonkun näytön ääressä. Koko ajan pitää olla jotain virikettä, tai muuten on niin tylsää ja ankeaa. Pikavippi on saatava heti, tai muutoin ne ei kelpaa.

Ehkä tää kertoo jotai nykymenosta, ehkä vaan ylireagoin. Kuitenkin toivon kovasti ettei noi nuoret ala nyt mitenkään kauheesti hoitaa itseään ongelmiin noiden vippien kanssa, kun ne seuraukset vaikuttaa niin helposti sitten monen vuoden ajan, ja mm. opiskelun kanssa. Varsinkin kun on kerran mahdollista ottaa tollainen vippi pitkällä maksuajalla, niin se on sitten paljon helpompi ajatella, että no maksan sen sitten ajan kanssa myöhemmin, ja rahat saan nyt heti!

Olisi tosi ankeaa jos ei sais vuokrakämppää tai jotain sellasta, koska leikkinyt tyhmästi 18 vuotiaana pikavippien kanssa. Sitä en toivo tapahtuvan kyllä kenellekkään. Mutta pelkään kovasti, että niin on jo käynyt, tai tulee ainakin jatkossa enemmän vielä tapahtumaan. Peukut ristiin ja varpaat pystyyn sille, että näin ei käy. Pikavippien kanssa pitää kuitenkin olla tosi varovaisia, ne on niin vaarallisia jos ei tosissaan tiedä mitä on tekemässä. Ja moni 18v ei ehkä vielä oon niin viisas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *