Lisäravinteista Enemmän Potkua Kentälle

Itse olen käyttänyt erilaisia lisäravinteita pidempään kuin moni kaverini, sillä uskon vahvasti niiden tehoon ja siihen että ne oikeasti auttavat myös siellä kentällä. Monet tuntemistani futareista ovat aika skeptisiä näiden suhteen, mutta kun olen näyttänyt heille tutkimuksiin perustuvaa faktaa, ovat moni heistä vaihtaneet näkökantaansa.

Tämä todistettu fakta ja tulokset ovatkin paras keino, mitä olen havainnut, saada ihmiset näkemään näiden lisäravinteiden edut. Sen takia minusta onkin tärkeää, että ihmiset oikeasti tutustuisivat siihen taustaan ja mitä tutkimukset sanovat, sillä moni sivusto Suomessa ei näistä oikein mitään puhu. Yksi miellyttävä poikkeus on ollut tämä melko tuore ravintolisistä kertova sivusto, jota olen käyttänyt tämän kirjoituksen lähteenä juuri sen takia, että he keskittyvät katsomaan mitä tiede meille kertoo, eikä usko suoraan kaikkea sitä, mitä mainokset sanovat.

lisäravinteet
Lisäravinteiden avulla voi saada itsestään enemmän helposti kentällä ja pelissä

Tässä seuraavassa on joitakin lisäravinteita, jota voin suositella ehdoitta kaikille. Osa niistä pätee enemmän jalkapalloon, jolloin mainitsen siitä erikseen.

Arginiini

Arginiini on lisäravinne, jolla on monia hyötyjä. Vaikka se vaikuttaa mm. verenpaineeseen, on sillä myös urheilijoita kiinnostavampi vaikutus. Nimittäin se, että se nostaa myös kasvuhormonin määrää. Kasvuhormoni ei vaikuta todellakaan vaan pituuskasvuun, vaan sillä on suuri merkitys erityisesti lihasten kasvun kannalta. Ja jokainen futari tietää 2017, että voima ei ole koskaan haitaksi. Ehkä ennen ajateltiin, että jalkapalloilijan pitäisi olla nopea ja ketterä, sellainen kevyt ja atleettinen. Kuitenkin nykyään tiedetään, että voima tuottaa myös nopeutta, ja kunhan lihakset eivät ole bodattu liian suuriksi ottamatta huomioon kestävyyskuntoa, on voima aina eduksi kentällä ja myös kentän ulkopuolella.

Itse olenkin käyttänyt arginiinia osaksi tämän takia, ja toiseksi sen takia, että se myös hieman vaikuttaa edistävän verenkiertoa, ja samalla hapen kulkemista veren mukana. Tutkimuksissa tämä on näkynyt parempana kestävyytenä rasituksessa. Vaikutus on ollut noin 10 % luokkaa, joka on ihan kunnon etu jo.

Beta-alaniini

Beta-alaniini on edukseen, kun puhutaan lajeista joissa tarvitaan kestävyyskuntoa. Tämä pätee siis myös hyvin jalkapalloon, jossa siellä kentällä täytyy juosta aika pitkään, ja on tärkeää ettei kunto lopu kesken. Beta-alaniinin tärkein etu on se, että se estää lihasten happamoitumista niin nopeasti. Näin ollen lihakset eivät mene niin helposti maitohapoille, jolloin on helpompi myös liikkua pidempään ja kovempaa.

Vaikutus on melko vahva, mutta tämä ei ehkä ole se tärkein lisäravinne jota tällä hetkellä käytän. Se on tämä seuraava…

Sinkki

Sinkki on miehillä ehkä yksi tärkeimmistä lisäravinteista, ja vielä enemmän juuri urheilevilla miehillä. Sinkki ja testosteroni ovat läheisessä yhteydessä toisissaan, ja sinkkiä tarvitaan todella paljon testosteronin tuotannossa. Ei sinkkiä, ei testosteronia. Ja miehet haluavat melkeinpä niin paljon testosteronia kuin vain mahdollista. Ei ole mikään sattuma, että bodarit käyttävät juuri testosteronia, niin miehet kuin naisetkin.

Lisäksi aika harva mies ilmeisesti oikeasti Suomessakaan saa aivan optimaalisesti sinkkiä, puhumattakaan sitten maailmalla. Sinkkiä saa yleisesti kaura ja viljatuotteista, mutta on vähän niin ja näin, riippuen yksilöstä, kuinka hyvin tämä sinkki imeytyy. Vehnissä on nimittäin paljon erilaisia suoja-aineita, jotka heikentävät sinkin ja muiden ravinteiden imeytymistä. Yksilöllistä on hieman se, kuinka hyvin oma keho näitä kestää, ja kuinka hyvin se pystyy ottamaan ravinteita näiden aineiden ohitse.

Itse ainakin huomasin nopean ja selkeän eron omassa fiiliksessä kun aloitin sinkin ottamisen. Samaa on kokenut moni kaverini, jonka takia olenkin alkanut puhua sinkin eduista monille kavereilleni ja tuttaville, jotka sitä eivät vielä ole kokeilleet. Osa on testannut, ja harva on enään koskaan käyttöä lopettanut, kun on kerran saanut ne edut kokea.

Yhteenveto lisäravinteista

Vaikka olen aika kova lisäravintedien fani, tunnustan että kaikki niistä eivät oikeasti ole mitenkään tarpeellisia. Tämän takia olenkin listannut nämä 3 ravintolisää tähän artikkeliin, sillä uskon ja olen kokenut parhaat edut juuri näistä. Nämä ovat enemmän tälläiselle miehelle, joka liikku paljon suunnattuja. Eri elämäntilanteissa olevien kannattaa myös katsella eri lisiä, sillä jos olet esimerkiksi iäkkäämpi mies, tarvitset todennäköisest eri asioita kuin minä. Samaten jos ruokavaliosi on ihan surkea, tarvitset enemmän kaikkia vitamiineja ja muita ravinteita kuin terveellisesti syövä.

Tämä ei ole siis mikään täydellinen lista, mutta mikäli jo muuten syöt hyvin, mutta haluat enemmän kehostasi irti helposti, kannattaa kokeilu aloittaa näistä 3 ravintolisästä. Ne ovat toimivia, ja tieteelliset näytöt niiden eduista ovat selkeitä. Suosittelen vahvasti kokeilemaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *