Positiivisuus ja iloisuus

Kaikki varmasti tietävät Elastisen. Hän on varmastikin yksi Suomen positiivisimmista henkilöistä tässä kaamoksen maassa. Aina hymyilemässä ja täynnä positiivista energiaa!
Positiiviset ihmiset voivat toisinaan saada turpaansa omasta olemuksestaan, sillä Suomessa myös vähän rakastetaan sitä, että toisilla menee huonosti. Omat ongelmat eivät enää tunnu niin suurilta kun muillakin on paskaa (anteeksi kielenkäyttöni) ja iltalehdet myyvät hyvin.
Minulta on kysytty monen monta kertaa ”Miten olet aina noin iloinen?”
Tuntuu, että välillä siinä on jopa negatiivinen sävy ”Eikö sulla ole koskaan huonoa päivää?” tai
”Millainen olet kun oot huonolla tuulella?”
No ensin korjaan sen harhaluulon, että minulla ei olis koskaan niin sanottu huono päivä. Yleensä kerran parissa vuodessa oon mokannut jotain niin pahasti, että saa oikein ottaa oman pään takapuolestaan ja miettiä tekosiaan, mutta siitäkin on helppo selvitä kun vika on ollut itsessä! 😉
Suurimman osan ajasta olen kuitenkin oikein hyväntuulinen ja iloinen joten määpäs kerron teille mun omat keinot onnellisuuteen.

iloisuus

TOP 10 + 1 bonus kohta
1. Positiivisuus ruokkii positiivisuutta. Hyvät tyypit ja asiat auttaa tekemään elämästä mielekkään ja positiivisuus tarttuu. Ihanat ystävät ja seura antaa paljon, joten valitse ne tarkkaan!
2. Opettelin sanomaan EI. Olen hyvin paljon tehnyt elämässäni hommia ja asioita mistä kaikesta en ole pitänyt, mutta olen halunnut olla se hyvä tyyppi joka suostuu kaikkeen eikä jätä pulaan.
Kun opin sanomaan EI asioille jotka eivät
vie minua eteenpäin tai tuottavat liikaa stressiä, olen saanut enemmän aikaa niille asioille jotka tuovat minulle hyvää mieltä ja nautintoa.

3. Olen armollinen itselleni. Kukaan ei ole täydellinen. Minäkään en ole täydellinen. Mutta mussa on paljon kivoja ja hyviä puolia joista itsekin pidän. Kaikkien ei tarvitse tykätä musta ja se on ihan ok.

4. Rakastan itseäni. Hieman edelliseen myös liittyvä. Terve itserakkaus on hyvästä ja se ruokkii tervettä itsetuntoa. Kun tuntee itsensä ja omat tarpeensa hyvin, ei anna esimerkiksi muiden kohdella kaltoin ja luultavimmin itsekin kohtelee muita niin, kuin haluaisi itseään kohdeltavan.

5. Osaan iloita muiden iloista ja onnistumisista. Koska arvostan itseäni, osaan antaa hyvää palautetta ja sanoa kivoja juttuja myös muille. Se voi olla pienestä kiinni, että saa toiselle hyvän mielen.

6. En valita sellaisista asioista joihin en voi vaikuttaa, kuten säästä. Kun en voi vaikuttaa säähän, en valita. Se vaan on sellainen asia mitä tapahtuu ulkona ja on TÄYSIN minusta riippumaton. Koskee myös muita asioita mihin en voi vaikuttaa.

7. Jos valitan jostain mihin VOIN vaikuttaa, voin myös tehdä asialle jotain. En kokenut viihtyväni työssäni joten lähdin pois. Päätös vaati paljon työmyyräluonteeltani, mutta se on tuonut vaan paljon ihania asioita elämääni. Jostain luopuminen on siis usein toisen alku.

8. Turhanpäisen voivottelun äärellä pyrin vaihtamaan aihetta sillä usein kaikesta löytyy joku hyvä puoli. Työkaverilla huono päivä? Kuuntelen, tsemppaan ja koitan kääntää katseen johonkin positiiviseen. Mitä hyvää tästäkin tilanteesta voisi seurata? Varmastikin jotain hyvää mitä vielä ei näe 😉
9. Asenteesta kiinni. Jos joku asia ärsyttää ja siihen jää vellomaan ihan varmasti kaikki muukin alkaa tuntua kurjalta.
10. Iloitsen pienistä asioista. Todella pienistä. Viime perjantaina kuulin hyvän biisin radiosta. Koirani kanssa on ihana viettää aikaa (hankin sille muuten uuden trimmerin!) Tai ainakin hirmu hauskan jos ei hyvän! ”Ei oo rekkamiesten kahavit mikkään kakkamiesten reffit” ja siitähän iloa riittikin koko päiväksi kuivalle huumorilleni. Kerroin toki myös sen melkein kaikille kenet kohtasin ja jaoin tätä suunnatonta iloani.
11. Joka päivä alkaa nollasta. Ehkä jopa kammoksuin tuota lausahdusta useamman vuoden, sillä ala-asteemme opettaja kertoi sen meille joka päivä. Eli ei ne edellispäivän epäonnistumiset vaan tämän päivän onnistumiset! Sillä asenteella on hyvä aloittaa jokainen päivä.
It’s all about the little things.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *